مزایا و معایب ونیر کامپوزیت

آیا تاکنون با شکستگی یا پریدگی دندان‌های خود مواجه شده‌اید؟ آیا شما نیز دوست دارید که همواره دندان‌هایی تمیز و مرتب داشته باشید؟ آیا با کامپوزیت دندان که برای پوشاندن عیوب ظاهری دندان‌ها استفاده می‌شود آشنایی دارید؟ امروزه علم و تکنولوژی در زمینه دندانپزشکی رشد چشم‌گیری داشته است. به طوری که دیگر برای هیچ فردی داشتن لبخندی زیبا در هر سنی تنها یک رویا نبوده و به واقعیت تبدیل می‌شود.

کامپوزیت روشی بی‌ضرر در علم دندانپزشکی است که از آن برای مرتب کردن و پر کردن فضای خالی میان دندان‌ها، از بین بردن لکه‌های روی دندان و دادن رنگ مناسب به آن‌ها استفاده می‌شود. کامپوزیت ونیر که به عنوان یک درمان زیبایی شناخته می‌شود می‌تواند با صرف هزینه‌ای اندک بسیاری از مشکلات ظاهری دندان‌ها را به صورت همزمان برطرف کند. در ادامه می‌خواهیم شما را با مزایا و معایب ونیر کامپوزیت آشنا نماییم. از این رو اگر برای شما نیز داشتن دندان‌های تمیز و آراسته اهمیت بسیاری دارد بهتر است در ادامه با ما همراه باشید.

ونیر کامپوزیت چیست؟

ونیر کامپوزیت روشی درمانی برای زیباسازی و رفع عیوب دندان‌ها است. از آنجایی که دندان یکی از پرکاربردترین اجزای بدن محسوب می‌شود، به همین خاطر بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرد.‌ از این رو برخی افراد ممکن است به خاطر جویدن غذا‌های سفت، عادات نادرست دهانی مانند دندان قروچه، شکستن تخمه یا انجام ورزش‌های مختلف دچار شکستگی یا لب پریدگی دندان شوند. در این جا ونیر کامپوزیت است که به کمک آن‌ها می‌آید.

در روش ونیر کامپوزیت ماده‌ای با دوام بالا بنام کامپوزیت رزینی  که همرنگ دندان‌ها است برای ترمیم موضعی و رفع مشکلات زیبایی به کار می‌رود. از آنجایی که در ونیر کامپوزیت برخلاف استفاده از لمینت‌های سرامیکی دندان‌ها دچار تغییر شکل یا تراش بسیار جزئی می‌شوند، بنابراین مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است.

ونیر کامپوزیت‌ها موادی هستند که در اثر ترکیب ذراتی به نام فیلر به وجود می‌آیند. این مواد به صورت خمیری شکل بوده و به مرور زمان به وسیله تابش نور در طول موج‌های خاص سفت و محکم می‌شوند. سپس دندانپزشک با استفاده از پولیش به آن شکل مناسب داده تا همانند دندان طبیعی در دهان جلوه نمایند و موجب اذیت کردن دیگر دندان‌ها نشوند. به طور کلی ونیر کامپوزیت‌ها به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم‌بندی می‌شوند‌. هر دوی آن‌ها برای بهبود زیبایی ظاهری دندان و رفع و اصلاح عیوب به کار می‌روند.

مزایا و معایب ونیر کامپوزیت

مزایا و معایب ونیر کامپوزیت

مزایای ونیر

استفاده از ونیر کامپوزیت علاوه بر آن که می‌تواند به اصلاح چند عیوب در دهان بپردازد مزایای زیر را نیز دارد.

  • با استفاده از ونیر کامپوزیت می‌توان حفره‌های دندان را ترمیم کرد.
  • برای پر کردن فاصله بین دندان‌ها یکی از بهترین روش‌ها در دندانپزشکی استفاده از ونیر کامپوزیت است.
  • ترمیم شکستگی و ترک‌خوردگی دندان‌ها به راحتی با ونیر کامپوزیت انجام می‌شود.
  • بهبود رنگ ظاهر دندان‌ها و داشتن لبخند زیبا از دیگر مزایای ونیر کامپوزیت است.
  • با انجام ونیر کامپوزیت دندان‌های قدیمی طول عمر بیشتری خواهند داشت.
  • زمان انجام ونیر کامپوزیت بسیار کوتاه بوده و در یک جلسه انجام می‌شود.
  • استفاده از ونیر کامپوزیت برخلاف پرکردگی‌های آمالگام به راحتی برای دندان های خلفی و جلوی دهان نیز امکان‌پذیر است.
  • استفاده از ونیر کامپوزیت نسبت به دیگر روش‌های کامپوزیت با آمالگام به خاطر صرف هزینه کمتر و سازگاری بیشتر برای دهان و بدن توصیه می‌شود.
  • ونیر کامپوزیت‌ها تنوع رنگ بسیار بالایی داشته که به همین دلیل هر بیمار متناسب با رنگ دیگر دندان‌های خود می‌تواند از آن‌ها استفاده نماید.
  • استفاده از ونیر کامپوزیت موجب عدم انتقال حساسیت‌های دمایی مانند نوشیدنی‌های خیلی سرد یا خیلی گرم به دندان‌ها می‌شود.
  • ونیر کامپوزیت‌ها به خوبی از دندان‌ها محافظت کرده و می‌توانند مانع از شکستگی و لب پریدگی دندان‌ها شوند.
  • استفاده از ونیر کامپوزیت کاملا بدون درد و خونریزی بوده و بدون بیهوشی صورت می‌گیرد.
مزایا و معایب ونیر کامپوزیت

مزایا و معایب ونیر کامپوزیت

معایب ونیر

از آنجایی که برای انجام هر کاری باید مزایا و معایب آن را در نظر گرفت، برای استفاده از ونیر کامپوزیت نیز می‌بایست در کنار مزایای بسیاری که دارد با معایب آن نیز آشنایی داشته باشید. معایب این روش که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم در مقایسه با مزایای آن بسیار اندک بوده و می‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد.

  • پس از انجام ونیر کامپوزیت هر شخص باید بهداشت بیشتری را رعایت کند.
  • از آنجایی که ونیر کامپوزیت‌ها نسبت به لمینت‌های سرامیکی بسیار سریع‌تر لکه‌دار می‌شوند، بنابراین هر شخص می‌بایست رژیم غذایی مناسبی را رعایت کند.
  • برای انجام ونیر کامپوزیت‌ها بهتر است به دندانپزشکی مراجعه نمایید که مهارت و تجربه بالایی داشته باشد تا این گونه کیفیت و زیبایی ‏ بی‌نظیری را به شما ارائه دهد.
  • در هنگام انجام ونیر کامپوزیت‌ها ابتدا دندان‌های طبیعی بیمار سفید شده و پس از آن رنگ روکش کامپوزیت‌ها مطابق با دندان‌های سفید شده او ساخته می‌شوند. چرا که سفید کردن کامپوزیت‌ها و لمینت‌های سرامیکی امکان‌پذیر نیست.
  • برای انجام ونیر کامپوزیت باید توجه داشته باشید که طول عمر آن‌ها اصولا بین ۱۰ الی ۱۲ سال بوده و می‌بایست پس از این مدت آن‌ها را با لایه‌های جدید تعویض نمایید.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  لق شدن دندان ها در بزرگسالی

استفاده از ونیر کامپوزیت برای چه کسانی مناسب است؟

برای استفاده از ونیر کامپوزیت ابتدا می‌بایست به دندانپزشک متخصص در این زمینه مراجعه کرده تا متناسب با مشکلات دندان شما ونیر کامپوزیت صورت گیرد. برخی از مشکلاتی که رفع آن‌ها نیازمند انجام این کار است عبارتند از:

  • دندان‌هایی که به مرور زمان فرسوده شده‌اند.
  • دندان‌هایی که به صورت طبیعی کوچک و ریز هستند.
  • دندان‌هایی که در اثر مشکلاتی دچار ترک یا لب پریدگی‌های کوچک شده‌اند.
  • دندان‌هایی که از ابتدا به صورت کمی کج بوده یا روی هم قرار گرفته‌اند.
  • رفع لکه‌های داخلی دندان که عموما به روش‌هایی مانند بلیچینگ یا سفید کننده دندان از بین نمی‌روند.
مزایا و معایب ونیر کامپوزیت

مزایا و معایب ونیر کامپوزیت

پس از انجام ونیر کامپوزیت چه غذاهایی را می‌ توانیم بخوریم و از چه مواردی باید اجتناب کنیم؟

پس از انجام ونیر کامپوزیت اصولا دندانپزشکان توصیه می‌کنند که در چند روز اول غذاهای نرمی را میل نمایید. همچنین آن‌ها به هیچ عنوان برای افرادی که از ونیر کامپوزیت استفاده کرده‌اند مصرف مواد غذایی زیر را توصیه نمی‌کنند.

  • ذرت بو داده
  • آجیل
  • کارامل
  • آبنبات
  • یخ
  • تخمه
مزایا و معایب ونیر کامپوزیت

مزایا و معایب ونیر کامپوزیت

سوالات متداول

آیا می‌توان روی دندانی که از قبل روکش شده است ونیر کامپوزیت انجام داد؟

کسانی که دندان‌های آن‌ها از قبل روکش شده است، برای انجام ونیر کامپوزیت ابتدا می‌بایست توسط دندانپزشک معاینه شوند. در صورت امکان، روکش قبلی را با روکش‌های سرامیکی تعویض نمایند.

آیا برای انجام ونیر کامپوزیت می‌توان رنگی دلخواه را انتخاب کرد؟

ونیر کامپوزیت‌ها از مواد پلاستیکی در رنگ‌های متنوعی ساخته شد‌ه‌اند. بنابراین شما می‌توانید با مشورت دندانپزشک و مطابق با رنگ پوست و دیگر دندان‌های خود کامپوزیتی به رنگ دلخواه انتخاب نمایید. البته در هنگام انتخاب رنگ کامپوزیت باید در نظر داشته باشید رنگی که انتخاب می‌نمایید به گونه‌ای باشد که طبیعی جلوه کند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  پست و کور دندان؛ روشی برای افزایش استحکام دندان

آیا انجام ونیر کامپوزیت روی دندان‌های ایمپلنت شده امکان‌پذیر است؟

برای انجام ونیر کامپوزیت روی دندان‌های ایمپلنت شده ابتدا بیمار می‌بایست به متخصص مربوطه مراجعه کرده تا وضعیت دندان‌هایش بررسی شود. در این صورت اگر ایمپلنت‌های دندان شرایط ایده‌آلی داشته باشند ونیر کامپوزیت روی آن‌ها نصب می‌گردد. در غیر این صورت متخصص ابتدا تعویض مجدد ایمپلنت‌های دندان را توصیه می‌کند.

انجام کامپوزیت قبل از عمل زیبایی بینی یا پس از آن؟

به طور کلی پس از انجام ونیر کامپوزیت لب بیمار در موقعیت جدید قرار می‌گیرد. به همین خاطر متخصصین توصیه می‌کنند که بهتر است کامپوزیت را پس از عمل بینی انجام دهند.

آیا در دوران بارداری می‌توان ونیر کامپوزیت انجام داد؟

اگرچه درمان‌های دندانپزشکی در دوران بارداری بی‌ضرر هستند، اما بهتر است تا انجام ونیر کامپوزیت نیز همانند دیگر امور دندانپزشکی در سه ماهه دوم صورت گیرد.

آیا انجام ونیر کامپوزیت موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود؟

همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم انجام ونیر کامپوزیت کمک بسیاری به جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها می‌کند. چون ونیرهای دندانی در این روش به محافظت از لایه نازک از سطح دندان در مقابل پوسیدگی می‌پردازند. البته ناگفته نماند که برای جلوگیری از پوسیدگی کامپوزیت، می‌بایست بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کرد.

سخن پایانی

در اینجا سعی بر آن داشتیم تا شما را با انجام ونیر کامپوزیت و مزایا و معایب آن آشنا نماییم. از این رو اگر شما نیز از مشکلات و عیوب دندان‌های خود رنج می‌برید بهترین راه برای شما، با صرف هزینه اندک انجام ونیر کامپوزیت خواهد بود. این روش امروزه به یکی از روش‌های پرطرفدار برای اصلاحات مشکلات دندان‌ها تبدیل شده است که تقریبا در تمامی دندانپزشکی‌ها انجام می‌شود. اگر به فکر انجام ونیر کامپوزیت افتاده‌اید باید حتما به دندانپزشکی با تجربه و متبحر در این زمینه مراجعه کنید. در این صورت ونیر کامپوزیت شما دوام و کیفیت بالایی خواهد داشت.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  درد ضربان دار دندان
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code