معرفی بلیچینگ دندان و نحوه انجام آن

دندان ها نقش چشمگیری در زیبایی و جذابیت ظاهری افراد دارند. علاوه بر اهمیت مرتب بودن دندان ها و سلامت آن ها، سفید بودن و درخشندگی دندان ها نیز در جلب توجه افراد و افزایش زیبایی آن ها نقش زیادی دارد. با گذشت زمان در اثر مصرف غذاها و نوشیدنی های رنگی، استعمال دخانیات و مواردی از این دست ممکن است دندان ها دچار تغییر رنگ شوند. بلیچینگ یکی از روش های درمانی مفید و مطرح برای سفید کردن دندان ها است که عوارضی به همراه ندارد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با روش انجام بلیچینگ و هزینه های درمان آن به طور کامل آشنا شوید.

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان

معرفی روش درمانی بلیچینگ

همانطور که پیش از این نیز به این مطلب اشاره شد، یکی از بهترین روش ها برای سفید کردن دندان ها روش درمانی بلیچینگ است که امروزه در سراسر جهان از محبوبیت بالایی برخوردار است. برای انجام این روش درمانی در ابتدا بیمار توسط متخصص معاینه می شود تا شرایط دهان و دندان وی از هر نظر مورد بررسی قرار گیرد.

 در صورتی که دندان های بیمار نیاز به ترمیم داشته باشند، بیمار در ابتدا باید ترمیم را انجام دهد و سپس از روش درمانی بلیچینگ برای سفید کردن دندان هایش استفاده کند. در روش درمانی بلیچینگ معمولاً از ماده های حاوی هیدروژن پروکساید با غلظت های متفاوت استفاده می شود. کارباماید پروکساید نیز از دیگر ترکیبات سفید کننده فعال مورد استفاده برای بلیچینگ دندان است.

 استفاده از یک پایدار کننده و نگهدارنده به منظور افزایش ثبات و ماندگاری بلیچینگ هنگام انجام این روش درمانی بسیار مهم است. بلیچینگ دندان به دو صورت خانگی و در مطب پزشک انجام می گیرد. به بلیچینگ خانگی اصطلاحاً هوم بلیچینگ و به بلیچینگ در مطب دندانپزشکی آفیس بلیچینگ گفته می شود. در آفیس بلیچینگ دندانپزشک با استفاده از لیزر و یا روش معمولی اقدام به بلیچینگ دندان ها می کند. به این منظور مواد سفید کننده با غلظت بالا روی دندان های بیمار قرار می ‌گیرد و سپس این مواد به صورت شیمیایی با استفاده از تابش نور فعال می شوند و دندان ها را سفید می کنند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  چگونگی رشد دندان در کودکان

 مدت زمان انجام بلیچینگ در مطب حدود یک ربع تا نیم ساعت به طول می ‌انجامد. در روش هوم بلیچینگ نیز در ابتدا بیمار باید به مطب دندانپزشک مراجعه کرده و قالب مخصوص بلیچینگ در منزل را تهیه کند. سپس حدود سه هفته الی یک ماه زمان نیاز است تا هر بار سفید کننده هایی با غلظت کم برای حدود ۵ الی ۲۰ دقیقه روی دندان های بیمار قرار بگیرد و به این ترتیب دندان های بیمار سفید شوند. لازم به ذکر است مقدار غلظت ماده و تعداد دفعات استفاده برای هر فرد با دیگری متفاوت است.

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان

معایب سفید کردن دندان ها با روش بلیچینگ دندان

خوشبختانه در صورتی که بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشک و زیر نظر یک دندانپزشک متخصص و با تجربه صورت بگیرد، هیچ عارضه ای به دنبال نخواهد داشت. البته بد نیست بدانید می ‌توان حساس شدن دندان ها را به عنوان یکی از شایع‌ ترین عوارض بلیچینگ دندان معرفی کرد. به منظور کاهش حساسیت دندان ها نیز می شود از داروهای خاصی بنا به تجویز دندانپزشک استفاده نمود؛ علاوه بر این، حساسیت ذکر شده پس از گذشت چند روز به طور کامل برطرف خوهد شد. همچنین لازم به ذکر است استفاده از بلیچینگ دندان برای دندان های پوسیده به هیچ عنوان توصیه نمی شود، زیرا مقاومت دندان ها را کاهش داده و احتمال از دست رفتن آن ها را افزایش می دهد.

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان

مزیت های سفید کردن دندان ها با روش بلیچینگ دندان

سفید شدن دندان ها و افزایش جذابیت چهره و اعتماد به نفس افراد از مهم ترین مزیت های روش درمانی بلیچینگ دندان محسوب می شود. همچنین با استفاده از این روش، کلیه لکه های سطحی و تیرگی های روی دندان های بیمار از بین خواهند رفت. علاوه بر این هزینه درمان بلیچینگ دندان نسبت به سایر روش های سفید کردن دندان مانند لمینت یا باندینگ کمتر است و همه دندان ها را به صورت یکدست سفید و درخشان می کند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  نکات جالب که ممکن است راجع به دندان هایتان ندانید

هزینه سفید کردن دندان ها با روش بلیچینگ دندان

با توجه به اینکه ماده مورد استفاده برای سفید کردن دندان ها در روش بلیچینگ دندان از ترکیباتی با غلظت ‌های مختلف هیدروژن پروکساید و کارباماید پروکساید استفاده می شود و برندهای مختلف نیز قیمت های متفاوتی دارند، در نتیجه هزینه نهایی بلیچینگ دندان به طور قطع مشخص نمی شود، اما به طور کلی این روش نسبت به سایر روش های سفید کردن دندان کم هزینه تر است.

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان

مراقبت های لازم پس از سفید کردن دندان ها با روش بلیچینگ دندان

توصیه می شود پس از انجام بلیچینگ دندان، بیمار دهان و دندان خود را با آب گرم تمیز کند و لثه های خود را ماساژ دهد تا از التهاب‌ آن ها جلوگیری نماید. علاوه بر این بیمار باید از مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های حاوی رنگدانه مانند چای، قهوه و نوشابه خودداری نماید، غذاهای سرد و اسیدی مصرف نکند و از استعمال دخانیات از جمله سیگار و قلیان پرهیز نماید.

 رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از خمیردندان های ضد حساسیت به خصوص در چند روز اول پس از انجام بلیچینگ دندان بسیار حائز اهمیت است. بهتر است افراد بعد از انجام بلیچینگ دندان و در ساعات ابتدایی، از مواد غذایی مانند ماست، پنیر، خامه، برنج سفید، نان سفید، سیب زمینی پخته، موز، سیب و نوشیدنی هایی مانند شیر و آب مصرف استفاده نمایند.

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان

سایر نکات مهم در ارتباط با بلیچینگ دندان

  • بلیچینگ دندان یک روش دائمی نیست و افرادی که نکات مهم مراقبتی پس از انجام بلیچینگ دندان را رعایت نکنند، به سرعت دندان ‌هایشان دچار تغییر رنگ خواهد شد اما با حداقل روزی دو مرتبه مسواک زدن و یک بار نخ دندان کشیدن ممکن است بلیچینگ دندان تا حدود دو سال نیز دوام داشته باشد.
  • همه افراد به جز کسانی که دندان های پوسیده و نیاز به ترمیم دارند، می توانند از روش بلیچینگ دندان برای سفید کردن دندان هایشان استفاده کنند.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  مشکلاتی شایعی که بیماران پس از درمان ریشه با آن ها دست و پنجه نرم می کنند

سخن نهایی

داشتن دندان هایی سفید، زیبا و درخشان در هر سنی و برای هر فرد با هر جنسیتی می تواند جذاب و حائز اهمیت باشد. این مسئله اعتماد به نفس افراد را افزایش داده و روابط اجتماعی و فردی آن ها را بهبود می بخشد. برای سفید کردن دندان ها روش های مختلفی مانند لمینت یا کامپوزیت دندان مورد استفاده قرار می گیرند.

بلیچینگ دندان نیز یکی از روش های محبوب و پر طرفدار در میان افراد مختلف در سراسر دنیا است که به دلیل کم هزینه بودن و آسان بودن روش انجام، نسبت به روش لمینت و دیگر روش ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. برای انجام بلیچینگ دندان توصیه می شود به یک متخصص با تجربه و آگاه مراجعه شود تا احتمال بروز هرنوع آسیب دیدگی به حداقل برسد. خوشبختانه در این صورت این روش درمانی عارضه جدی به همراه نخواهد داشت. تنها عارضه احتمالی پس از انجام بلیچینگ دندان حساس شدن دندان ها است که خوشبختانه پس از گذشت چند روز به صورت خود به خودی و یا در صورت نیاز بنا به تشخیص دندانپزشک با مصرف داروهای خاص بر طرف خواهد شد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code